Općina Centar
365

Vijećnici SDA odbili smjenu osuđenog vozača Amira Zukića s mjesta člana Komisije za ekologiju

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnici SDA su svojim glasovima odbili smjenu Seida Fazlagića, vozača Amira Zukića i funkcionera SDA, s mjesta člana Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa Općine Centar Sarajevo.

Seid Fazlagić je sredinom poteklog mjeseca potpisao sporazum o priznanju krivice s Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo za pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, a sarajevski Općinski sud prihvatio je priznanje.

Fazlagića se teretilo da je automobilom otišao po direktora zatvora, u kojem je bio pritvoren bivši izvršni direktor Elektroprivrede BiH Esed Džananović, a kojeg je dovezao u sarajevsko naselje Grbavica. Tu je u automobil ušao generalni sekretar SDA Amir Zukić koji je zamolio direktora (koji ima komunikaciju s Džananovićem) da mu prenese da ne potpisuje nikakav sporazum.

Vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Centar Sarajevo Denis Challenger je na 13. redovnoj sjednici uputio inicijativu za smjenu Seida Fazlagića s mjesta člana Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa Općine Centar Sarajevo, saopćeno je iz SDP-a BiH. Međutim, ova smjena je odbijena.