{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijećnici SBB-a, SDP-a i Naše stranke nisu podržali rebalans budžeta Grada Sarajeva

F
27.11.2013. u 15:30
13
16
Vijećnici SBB-a, SDP-a i Naše stranke nisu podržali rebalans budžeta Grada Sarajeva
13
Vijećnici SBB-a, SDP-a i Naše stranke nisu podržali rebalans budžeta Grada Sarajeva
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva s 13 glasova „za“ i 11 „protiv“ vijećnici nisu usvojili Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama budžeta Grada Sarajeva za 2013. godinu.
- Nemamo velike mogućnosti za razvoj, ali smo rebalansom bili predvidjeli minimalna sredstva u iznosu od nekih 30 - 40 hiljada KM da izradimo projekte. Jedan se odnosi na Izvedbeni projekt biciklističke staze, dionica Nedžarići-Skenderija, dok se drugi odnosi na obnovu fasada za objekte: stambeno poslovni niz u ulici Zelenih beretki, južni niz od hotela Central do Federalnog zavoda za statistiku i objekt Gradske tržnice - istakao je novinarima gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

S obzirom na to da je Grad Sarajevo nosilac realizacije projekta biciklističke staze, dionica Nedžarići-Skenderija, rebalansom se trebala uvesti nova pozicija - grant od Direkcije za ceste Kantona Sarajevo za projektnu dokumentaciju za biciklističku stazu u iznosu od 23.000 KM.

-Do juna naredne godine treba biti završena biciklistička staza jer se vozi Grand Prix koji organizira Toure de France - istakao je Komšić.

Ove stavke, između ostalih, koje su bile predviđene rebalansom nisu prošle, a za koje, kako kaže Komšić, nisu glasali Klubovi vijećnika SBBBiH, SDPBiH i Naše stranke.

S obzirom na to da odluka o izmjenama i dopunama budžeta za 2013. godinu nije usvojena budžet Grada Sarajeva će se realizirati onako kako je usvojen u aprilu u iznosu od 12.141.351 KM.

-Već tada je bilo jasno da će se morati donijeti Odluka o izmjenama i dopunama budžeta za 2013. godinu, a osnovni razlog za to je što je došlo do značajnih smanjenja na rashodnoj strani budžeta Grada Sarajeva - kazala je Firdevsa Bračković, pomoćnica gradonačelnika za finansije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: