Prijavljeno nasilje
107

Vijeće roditelja Zavoda Mjedenica će tražiti da tužilaštvo ispita slučaj koji potresa ovu ustanovu

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što su se portalu Klix.ba javili roditelji čija su djeca štićenici Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, a koji su kazali da su zabrinuti povodom aktuelnih dešavanja u ovoj ustanovi, obratio nam se i predsjednik Vijeća roditelja JU Zavod Mjedenica Edo Čelebić.
Čelebić je ujedno i član Školskog odbora koji će na sutrašnjoj sjednici glasati o žalbi nastavnika kojem je uručen otkaz ugovora o radu.

Roditelji koji su se obratili portalu Klix.ba izrazili su zabrinutost zbog saznanja da je u toku postupak protiv nastavnika, kojeg je prijavila kolegica, tvrdeći da je udario dječaka koji pohađa šesti razred ove ustanove.

Čelebić je na početku obraćanja istakao da se ništa ne gura pod tepih, niti se problemi zataškavaju.

"Naprotiv, naše Vijeće radi transparentno i veoma smo posvećeni zašiti prava djece i porodica učenika u Mjedenici. Konkretan slučaj sada je u nadležnosti Školskog odbora koji će odluku donijeti na sutrašnjoj sjednici. U cilju zaštite integriteta i prava našeg učenika, kao i njegove porodice, sa kojima sam od početka u neprestanoj komunikaciji, želim da istaknem sljedeće - Dio procesa koji se tiče škole bit će okončan sutra. Od tog trenutka na raspolaganju sam medijima, kao predsjednik Vijeća roditelja i član Školskog odbora za sve informacije koje mogu biti od interesa javnosti", istakao je Čelebić.

Dodao je da će njegov prijedlog na sjednici Školskog odbora biti da se zbog osjetljivosti slučaja Tužilaštvo Kantona Sarajevo pozove da ispita sve okolnosti.

"Hvala svim medijima koji na profesionalan način i sa puno obzira informišu javnost o svim pitanjima koja su važna za život djece sa poteškoćama u razvoju i njihovih porodica", zaključio je Čelebić.