{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara narušava nacionalni balans

F
25.8.2009. u 21:10
0
8
Vijeće ministara narušava nacionalni balans
0
Vijeće ministara narušava nacionalni balans
Kolegij SDA smatra da je sadašnji predsjedavajući i sastav Vijeća ministara u dosadašnjem toku imenovanja na glavne pozicije u upravnim institucijama Bosne i Hercegovine bitno narušio etničku strukturu na štetu Bošnjaka i građana iz reda ostalih (do sada je imenovano 13 Srba, sedam Hrvata, četiri Bošnjaka i jedan iz reda ostalih).
SDA smatra da se radi o narušavanju ustavnog principa proporcionalne zastupljenosti naroda i da je to rezultat neprincipijelnog sporazuma Dodik-Čović, čiji ministri raznim procedurama i pristrasnim glasanjima i bodovanjima vrše imenovanja.

Odlučno odbijamo povezivanje imenovanja Sadika Ahmetovića za zamjenika predsjedavajućeg i ministra sigurnosti, koji je dio sporazuma o etničkoj raspodjeli pozicija u Vijeću ministara, s ovim imenovanjima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Kolegij SDA smatra da treba transparentno krenuti, preko Vlade Federacije i Parlamenta, u proceduru donošenja eventualnih odluka o privatizaciji Energoinvesta kako bi se osigurala što povoljnija cijena i uopće privatizacija. To podrazumijeva i objektivnu izradu bilansa vrijednosti imovine Energoinvesta, dodaje se u saopćenju.

Kolegij SDA imenovao je Salmira Kaplana predsjednika Asocijacije mladih SDA za portparola stranke. Kaplan je rođen 1981. godine i profesor je turskog i arapskog jezika a govori i engleski jezik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: