{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara destabilizira i blokira rad RAK-a

F
20.6.2008. u 18:43
0
0
Vijeće ministara destabilizira i blokira rad RAK-a
0
Vijeće ministara destabilizira i blokira rad RAK-a
Nezavisni intelektualci okupljeni u "Krug 99" pozivaju javnost da se konačno suprotstavi snagama blokada i destrukcija u svakom segmentu demokratskog društva, posebno u segmentu blokade rada Nezavisne agencije za telekomunikacije (RAK).
U saopćenju za javnost "Krug 99" upozorava da u periodu dok "traje prava drama u otpočinjanju ispunjavanja uslova iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, reformi Javnog RTV servisa, te dok traje nelojalna konkurencija na tržištu elektronskih medija i adekvatnog ambijenta za ekonomski opstank nezavisnih profesionalnih medija na neregulisanom bh. medijskom tržištu, Vijeće ministara destabilizira i blokira rad RAK-a.

-Iako je Parlamentarna skupština BiH imenovala vijeće RAK-a koje radi u skladu sa zakonom o telekomunikacijama i vlastitim pravilima, direktnim mješanjem u izbor i imenovanje generalnog direktora RAK-a Vijeće ministara tipičnim stranačko-političkim nasiljem hoće dezavuisati rad ovog važnog nezavisnog instituta za elektronske medije, smatra "Krug 99".

Podsjećaju da i pored upozorenja ključnih domaćih i međunarodnih faktora, uključujući i glasnogovornicu Savjeta bezbjednosti UN-a, "lokalni politički moćnici žele i ovom blokadom pokazati da su iznad svih normi demokratskog ponašanja i interesa društva kao cjeline".

Takvim će djelovanjem, smatra "Krug 99", te pasivnošću aktera javnosti i sam Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ostati mrtvo slovo na papiru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: