{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara danas o platama u pravosuđu te o Pelješkom mostu

F
24.8.2017. u 08:06
5
15
Vijeće ministara danas o platama u pravosuđu te o Pelješkom mostu
5
Vijeće ministara danas o platama u pravosuđu te o Pelješkom mostu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nacrt zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine kojeg je pripremilo Ministarstvo pravde jedna je od tačaka dnevnog reda sjednice Vijeća ministara BiH koja je zakazana za danas.
Ministri bi trebali razmotriti i Nacrt sporazuma o finansiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni ("KfW"), i Bosne i Hercegovine u iznosu od 13.016.696 eura (investicije) i 500.000 eura (popratne mjere), a radi se projektu prikupljanja i tretmana otpadnih voda Zenica.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt osnova za prihvatanje izmjena i dopuna Sporazuma o uspostavljanju međunarodne organizacije ST-EP (Eliminacija siromaštva putem održivog turizma) što je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Pred ministrima su i dvije informacije koje se tiču neophodnosti hitnih finansijskih ulaganja za poboljšanje operativnosti helikopterskih kapaciteta Oružanih snaga BiH te potrebe za dopunskim obrazovanjem djece bh. iseljenika u inozemstvu.

Kao jedna od tačaka dnevnog reda za danas je predložena i dopuna Izvještaja o aktivnostima vezanim za izgradnju Pelješkog mosta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: