|

Vijeće ministara danas o okvirnom budžetu od 2013. do 2015.

Vijeće ministara danas o okvirnom budžetu od 2013. do 2015.
0
S
SRNA
28.11.2012. u 07:18
13
komentara
0

dijeljenja
Vijeće ministara danas o okvirnom budžetu od 2013. do 2015. Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period od 2013. do 2015. godine, koji je sačinilo Ministarstvo finansija i trezora.
Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora, kao i novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, Ministarstva pravde BiH.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Nacrt zakona o RTV kanalu na hrvatskom jeziku, Nacrt zakona o javnim nabavkama koji je predložila Agencija za javne nabavke BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, Nacrt okvirnog zakona o volontiranju i Nacrt zakona o programu zaštite svjedoka u BiH koji je predložilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Osim brojnih tačaka dnevnog reda, Vijeće ministara danas bi trebalo da razmatra i Informaciju o postupku ratifikacije Sporazuma o kreditu za projekat "Modernizacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu" između BiH, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Raiffesien banke.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Makedonije o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka.

Na predloženom dnevnom redu je i Informacija o potrebi zaključivanja Memoranduma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva omladine i sporta Srbije, te Ocjena opravdanosti učestvovanja jedinice Vojne policije Oružanih snaga BiH u misiji ISAF u Afganistanu.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...