{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara danas o kvalitetu naftnih goriva

F
24.5.2007. u 10:17
0
0
Vijeće ministara danas o kvalitetu naftnih goriva
0
Vijeće ministara danas o kvalitetu naftnih goriva
Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Informaciju o trenutnom stanju i problemima u implementaciji Odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva sa prijedlogom mjera za unapređenje trenutnog stanja.
Predviđeno je i davanje mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik u Predstavničkom domu državnog parlamenta Remzija Kadrić.

Predloženim izmjenama i dopunama se, između ostalog, predviđa brisanje člana 17. Zakona o državljastvu BiH kojim je definirano da se „državljastvo BiH gubi dobrovoljnim sticanjem drugog državljanstva, ukoliko se ne određuje drugačije bilateralnim sporazumom zaključenim između BiH i te države koji je odobrila Parlamentarna skupština BiH“.

Vijeće ministara bi trebalo dati mišljenje i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač poslanik Mehmed Suljkanović.

Također, predviđeno je davanje mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost koji je predložio poslanik Jerko Ivanković-Lijanović.

Vijeće ministara bi, između ostalog, trebalo razmotriti i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za davanje podrške za rješavanje problema navedenih u Informaciji o radu Tužilaštva BiH za 2006. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: