Vijeće ministara danas o izgradnji bloka 7 TE u Tuzli

F
FENA
25.6.2015. u 09:40
0
7
Vijeće ministara danas o izgradnji bloka 7 TE u Tuzli
0
Vijeće ministara danas o izgradnji bloka 7 TE u Tuzli Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za izvođenje projekta izgradnje bloka 7 Termoelektrane u Tuzli na inicijativu Vlade Federacije BiH.
Prijedlog odluke o usvajanju Strateškog razvojnog plana Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine od 2014. do 2016. godine koju je predložila Agencija za nadzor nad tržištem također je na dnevnom redu sjednice VMBiH.

Ministri bi trebali biti informirani i o aktivnostima na uspostavljanju mješovitih komisija za praćenje provođenja Ugovora o graničnim prijelazima i Sporazuma o pograničnom prometu između BiH i Republike Hrvatske.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ranije je kazao da je pokrenuta izmjena ugovora i sporazuma o granici zbog određenih problema, ali Republika Hrvatska nije izrazila interes za izmjene tog ugovora.

Najavio je da će se zatražiti od Hrvatske da imenuje svoje članove u zajedničke komisije za izmjenu ovih dokumenata.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o pripremljenim sektorskim planskim dokumentima za sektore Javna uprava, Unutarnji poslovi, Pravda i osnovna prava IPA 2015. -2017. i državnom paketu IPA 2015. za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: