Vijeće ministara BiH: Zabraniti uvoz automobila koji nemaju minimalno Euro 4 standard

Klix.ba
25.12.2015. u 13:31
349
95
Vijeće ministara BiH: Zabraniti uvoz automobila koji nemaju minimalno Euro 4 standard
349
Vijeće ministara BiH: Zabraniti uvoz automobila koji nemaju minimalno Euro 4 standard Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara naložilo institucijama BiH preduzimanje hitnih aktivnosti na izmjeni regulativa o uvozu vozila – minimalni ekološki standard motora "Euro 4".
Vijeće ministara BiH je na posljednjoj sjednici, uzimajući u obzir povećanu zagađenost vazduha u većim bh. gradovima, zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i druge nadležne institucije Bosne i Hercegovine da preduzmu hitne aktivnosti na izmjeni akata, kojim se regulira uvoz automobila u Bosnu i Hercegovinu, s ciljem zabrane uvoza vozila s motorima koji ne ispunjavaju "Euro 4" standard.

Rješiti infrastrukturu na prijelazu Tržačka Raštela – Cazin


Vijeće ministara BiH je zadužilo UIO BiH da u listu prioriteta uvrsti opremanje i izgradnju infrastrukture na malograničnom prelazu Tržačka Raštela – Cazin, te s tim u vezi zadužilo Ministarstvo sigurnosti da inicijativu u ovom smislu odmah dostavi Mješovitoj komisiji formiranoj po osnovu Ugovora o graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom. Zadužena je Mješovita komisija da o provedenim aktivnostima izvjesti Vijeće ministara u roku od 30 dana.

Uvrstiti prijelaz Izačić – Bihać na listu tzv. BIP prijelazaVijeće ministara BiH je prema nadležnim tijelima i Evropskoj komisiji pokrenulo inicijativu za uvrštavanje graničnog prijelaza Izačić – Bihać na listu prijelaza s Evropskom unijom na kojima je u potpunosti omogućen promet svih roba biljnog i životinjskog porijekla. Inicijativa će biti dostavljena u roku od 15 dana. (kraj)


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: