{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH: Za nastup BiH na Eurosongu 60.000, za "Noć hiljadu večera" 100.000 KM

F
4.4.2007. u 13:31
0
0
Vijeće ministara BiH: Za nastup BiH na Eurosongu 60.000, za "Noć hiljadu večera" 100.000 KM
0
Vijeće ministara BiH: Za nastup BiH na Eurosongu  60.000, za "Noć hiljadu večera" 100.000 KM
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu, u nastavku 5. sjednice, kojom je predsjedavao predsjedavajući Nikola Špirić, podržalo sa 60.000 KM iz budžetske rezerve predstavljanje Bosne i Hercegovine u okviru manifestacije "Eurosong 2007." u Helsinkiju.
Također, Vijeće ministara izdvojilo je 100.000 KM iz budžetske rezerve za učestvovanje u humanitarnoj akciji "Noć hiljadu večera", koju organizira Američka privredna komora u cilju podrške procesu deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Danas je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine podržalo zaključke Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 27. marta, koji se odnose na inicijativu za izmjene i dopune Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine, odnosno promjenu svih pravnih akata koji pojedine državljane BiH s dvojnim državljanstvom stavljaju u neravnopravan položaj.

Vijeće ministara BiH upoznalo se o zaključku Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zadužilo Ministarstvo finansija i trezora da pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi prijedlog mišljenja o izvještaju o finansijskom poslovanju JP NIO "Službeni list BiH" za period 1. januara do 31. decembra 2005. godine i o specijalnom izvještaju revizije poslovanja ove institucije.

Vijeće je zadužilo Ministarstvo pravde da pripremi prijedlog mišljenja u vezi sa zahtjevom ove komisije za urgentnim rješavanjem pitanja pravnog statusa JP NIO "Službeni list BiH" i prijedlog zakona o "Službenom listu BiH", i dostavi ih Vijeću ministara na razmatranje.

Na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH usvojilo je i informaciju Ministarstva odbrane BiH o podršci Oružanih snaga Kraljevine Švedske operacijama deminiranja u BiH i ovlastilo v.d. ministra odbrane Marinu Pendeš za bh. potpisnika Memoranduma o ovoj donaciji. Ministri su podržali zaključak Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara o potrebi izmjene Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, u dijelu koji se odnosi na ubrzanje procedura zaključivanja ugovora o donaciji.

U saopćenju se navodi da se Vijeće ministara BiH danas nije izjašnjavalo o imenovanju zamjenika ministra finansija i trezora BiH Fuada Kasumovića za člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Zaključeno je da se zatraži mišljenje Centralne izborne komisije BiH, kako bi se razriješilo pitanje eventualnog postojanja sukoba interesa, a nakon što je Ured visokog predstavnika u BiH pismom ukazao na postojanje takve mogućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: