{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH: Utvrđen prijedlog zakona o Fiskalnom vijeću u BiH

F
21.2.2008. u 15:17
0
0
Vijeće ministara BiH: Utvrđen prijedlog zakona o Fiskalnom vijeću u BiH
0
Vijeće ministara BiH: Utvrđen prijedlog zakona o Fiskalnom vijeću u BiH
Vijeće ministara BiH je danas u Sarajevu utvrdilo prijedlog zakona o Fiskalnom vijeću u BiH kojim se osniva Fiskalno vijeće BiH, čiji je zadatak koordinacija fiskalne politike u BiH radi osiguranja makroekonomske stabilnosti i fiskalne održivosti BiH, FBiH i RS-a.
Vijeće ministara je utvrdilo i prijedlog zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u institucijama BiH.

Ovim zakonom prvi put se oblast raspodjele plaća i naknada uposlenih na nivou institucija BiH uređuje na jedinstven i jednoobrazan način i ukida praksa da brojne institucije pojedinačnim aktima same utvrđuju plaće.

Vijeće ministara je utvrdilo i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o udruženjima i fondacijama BiH.

Izmjenama i dopunama zakona vrši se njegovo usklađivanje s odredbama dviju konvencija Međunarodne organizacije rada, koje je BiH u međuvremenu ratificirala, vezane za sindikalne slobode i zaštitu sindikalnih prava i primjenu principa prava organiziranja i kolektivnog pregovaranja.

Također ovim zakonom regulira se materija koja se odnosi na udruženja i fondacije koje po prirodi djeluju odvojeno od institucija države – nevladine organizacije, kojima se sada daje veći stepen samostalnosti u načinu rada, poslovanja i odlučivanja u skladu sa sporazumom između Vijeća ministara BiH i nevladinog sektora u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: