Vijeće ministara BiH utvrdilo sporazum o naučnotehnološkoj saradnji sa Rusijom

Klix.ba
31.7.2017. u 16:14
0
11
Vijeće ministara BiH utvrdilo sporazum o naučnotehnološkoj saradnji sa Rusijom
0
Vijeće ministara BiH utvrdilo sporazum o naučnotehnološkoj saradnji sa Rusijom Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je na današnjoj sjednici Prijedlog sporazuma Bosne i Hercegovine sa Vladom Ruske Federacije o naučnotehnološkoj saradnji.
"Sporazumom se doprinosi razvoju saradnje u nauci između naučnotehnoloških ustanova i institucija, obrazovnih visokoškolskih ustanova i drugih organizacija, kao i fizičkih osoba dviju država koje se bave naukom, a na uzajamno korisnom i izbalansiranom osnovu. Saradnja, između ostalog, podrazumijeva razmjenu naučnika i stručnjaka, uključujući i mlade istraživače, realizaciju zajedničkih naučnoistraživačkih i tehnoloških projekata, razmjenu opreme i naučnih materijala te organizaciju konferencija, seminara i sastanaka u oblasti nauke", stoji u saopćenju iz Vijeća ministara BiH.

Istakli su da radi efikasnije realizacije ovog sporazuma, dvije države će uspostaviti zajednički komitet za naučnotehnološku saradnju.

"Prijedlog sporazuma bit će upućen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar civilnih poslova Adil Osmanović", stoji u saopćenju iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: