152. sjednica
1

Vijeće ministara BiH sutra će raspravljati o migrantima

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
VIjeće ministara BiH razmatraće sutra informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.

Na sajtu VIjeća ministara navodi se da će se na dnevnom redu sjednice naći i prijedlog izmjene zaključka informacije za Predsjedništvo BiH o trenutnom stanju u oblasti migracija sa 152. sjednice Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći izvještaj o sprovođenju aktivnosti iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije BiH za borbu protiv organizovanog kriminala /2017-2020/.

Bit će riječi i o inicijativi za izmjenu Pravilnika o korištenju sredstava za reprezentaciju u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH.

Vijeće ministara razmotriće Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o osnivanju ad hok komisije Parlamentarne skupštine BiH za provođenje postupka imenovanja Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Vijeće ministara razmatrat će i informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2019. godinu.

Pred ministrima će se naći informacija o sprovedenim aktivnostima u pripremi Strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH za period 2018-2022. godine i prijedlog odluke o usvajanju tog strateškog okvira.

Bi tće riječi o prijedlogu odluke o odobrenju višegodišnjeg projekta "Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužilaštva BiH" i informaciji o proceduri i postupku zaključivanja Aneksa pet Sporazuma između BiH i Norveške i nacrtu aneksa pet Sporazuma između BiH i Norveške o finansiranju projekata u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštava u BiH.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o prijedlogu odgovarajućeg rješenja kako povećati odgovornost i utvrditi sistem sankcionisanja menadžmenta institucija BiH u slučajevima dugogodišnjeg neuspjelog provođenja javnih nabavki.

Pred ministrima će se naći informacija u vezi sa sporom entitetskih hrvačkih sportskih saveza.

Sjednica je zakazana za 14.00 sata.