BiH
0

Vijeće ministara BiH razmatra presudu u slučaju "Sejdić i Finci"

Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH trebalo bi danas razmatrati Informaciju o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".

Na sjednici će biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica.

Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica međudržavnog puta E-661 također se nalazi na predloženom dnevnom redu za današnju sjednicu.

Među brojnim međunarodnim ugovorima koji su na dnevnom redu nalazi se i Nacrt odluke o ratifikaciji Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj za Projekt "Autoput Kakanj-Donja Gračanica", kao i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, i BAWAG P.S.K., WIEN za Projekt "Kantonalna bolnica Goražde", koji proizlazi iz Okvirnog sporazuma i amandmana na Okvirni sporazum između BiH i Republike Austrije.

Na dnevnom redu je i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o kreditu između BiH, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i UniCredit Bank Austria AG za Projekt "Medicinska oprema za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'" koji proizlazi iz Okvirnog sporazuma i amandmana na Okvirni sporazum između BiH i Republike Austrije.

Na prijedlog Obavještajno-sigurnosne agencije BiH razmatrat će se Prijedlog odluke o utvrđivanju dodatka na plaću po osnovu posebnih uvjeta radnih mjesta za operativne poslove u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, a Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je također predložila razmatranje Prijedloga odluke o promjeni pravnog statusa dijela imovine kojom raspolaže Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

Osim toga, na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o aktivnostima na Projektu "Autoput na Koridoru 5-C" i plan narednih aktivnosti.

Početak sjednice zakazan je za 9 sati, a konferencija za novinare za 14 sati.