{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH raspravljat će o izmjenama Zakona o radu

F
FENA
21.1.2010. u 07:21
0
0
Vijeće ministara BiH raspravljat će o izmjenama Zakona o radu
0
Vijeće ministara BiH raspravljat će o izmjenama Zakona o radu
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas sjednicu, na čijem su dnevnom redu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.
Bit će razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Ruske Federacije po obračunima u vezi s robnom razmjenom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ i Nacrt osnova za potpisivanje fakultativnog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima.

Bit će riječi, među ostalim, i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Ugovora između BiH i Republike Slovenije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima; Inicijativi za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o kreditu između BiH i OPEC fonda za međunarodni razvoj - Projekt unapređenja uvjeta života na selu i Prijedlogu odluke o utvrđivanju dodatka na plaću zaposlenih u Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH.

Razmatrat će se prijedlozi odluka o imenovanju: Vijeća za nauku Bosne i Hercegovine; Ekspertnog tima za izradu cjelovitog prijedloga u vezi s primjenom i provođenjem Sporazuma o pravnom položaju snaga (PfP SOFA) i predstavnika BiH u EURIMAGES fond Vijeća Evrope za filmsku koprodukciju.

Vijeće ministara BiH raspravljat će i o Prijedlogu odluke o prijenosu ovlaštenja predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH za interventno korištenje budžetske rezerve; Prijedlogu rješenja o preventivnoj suspenziji direktora Agencije za unapređenje stranih investicija; Prijedlogu individualnog partnerskog programa (IPP) između BiH i NATO-a za 2010. godinu i Prijedlogu pravilnika o plastičnim materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom - novi tekst, saopćeno je iz VMBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: