{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH: Prioritet zakon o budžetu

F
2.4.2015. u 15:51
8
4
Vijeće ministara BiH: Prioritet zakon o budžetu
8
Vijeće ministara BiH: Prioritet zakon o budžetu
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić s ministrima novog saziva Vijeća ministara održao je danas radno-konsultativni sastanak, na kojem je razgovarano o prioritetnim zadacima Vijeća.
Zvizdić je naglasio da je izrada zakona o budžetu institucija BiH prioritet novog saziva Vijeća ministara BiH.

Na sastanku je dogovoreno da se hitno izvrši analiza postojećeg nacrta budžeta u svim ministarstvima kako bi se što prije došlo do prijedloga budžeta.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima izrade programa rada Vijeća ministara BiH s posebnim fokusom na prioritete koji se namjeravaju ispuniti u prvih 100 dana rada.

Program rada sadržavat će strateška usmjerenja i opredjeljenja Vijeća ministara BiH i bit će fokusiran na aktuelne ekonomske probleme Bosne i Hercegovine, poput reguliranja pozicije mljekarske proizvodnje i ostalih roba animalnog porijekla.

Tokom sastanka razmatrani su reformski zadaci za ubrzanje euroatlantskih integracija BiH i unapređenje ekonomije u BiH, kao i druga pitanja iz nadležnosti Vijeća ministara BiH.

Sastanku su prisustvovali zamjenici predsjedavajućeg i ministri finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak, ministar civilnih poslova Adil Osmanović, ministar komunikacija i prometa Slavko Matanović, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac, ministar pravde Josip Grubeša, ministar sigurnosti Dragan Mektić, ministrica odbrane Marina Pendeš te generalni sekretar Zvonimir Kutleša, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: