{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH podržalo Mostarsku deklaraciju

F
FENA
3.12.2007. u 13:41
0
0
Vijeće ministara BiH podržalo Mostarsku deklaraciju
0
Vijeće ministara BiH podržalo Mostarsku deklaraciju
Vijeće ministara BiH je na sjednici u Sarajevu, pod predsjedavanjem Nikole Špirića u ostavci, podržalo Deklaraciju o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije kako bi se parafirao i potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Ovaj sporazum će mogućiti BiH da uspostavi ugovorni odnos s EU kojim će potvrditi status potencijalnog kandidata za članstvo u Uniji.
Vijeće je usvojilo i Akcioni plan implementacije Mostarske deklaracije radi ispunjavanja obaveza potrebnih za parafiranje i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju čiji je predlagač predsjedavajući Nikola Špirić, sapćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Također, Vijeće ministara BiH će na bazi Deklaracije o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije i Akcionog plana implementacije Mostarske deklaracije sačiniti vlastiti okvirni plan za kreiranje i usvajanje zakona potrebnih za uspostavljanje državnih tijela za nivo BiH.

Na sjednici je usvojena i Informacija Direkcije za evropske integracije o pregovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između evropskih zajednica i njihovih zemalja članica i BiH.

Vijeće ministara predložilo je Predsjedništvu BiH da ovlasti predsjedavajućeg Špirića za parafiranje i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Evropskih zajednica i njihovih zemalja članica i BiH a za parafiranje cjelokupnog teksta Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao glavni pregovarač predložen je Igor Davidović.

Zadužena je Direkcija za evropske integracije da, u saradnji s pregovaračkim timom, dostavi Vijeću ministara BiH detaljan izvještaj o pregovorima o stabilizaciji i pridruživanju.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju omogućit će BiH da uspostavi ugovorni odnos s EU kojim se potvrđuje status potencijalnog kandidata za članstvo u Uniji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: