{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o visokom obrazovanju

F
2.7.2009. u 07:16
0
0
Vijeće ministara BiH o visokom obrazovanju
0
Vijeće ministara BiH o visokom obrazovanju
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini.
Predviđeno je razmatranje i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku te Prijedloga zakona o upotrebi znakovnog jezika u Bosni i Hercegovini.

Trebali bi biti razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH, Nacrt zakona o slobodnim zonama u BiH, Nacrt zakona o općoj sigurnosti proizvoda, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem kao i Nacrt zakona o duhanu.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o stanju i razvoju DKP-e mreže Bosne i Hercegovine; Informacija o utjecaju globalne ekonomske krize i mjere za ublažavanje negativnih efekata ekonomske krize na zdravstveni sistem u BiH te Informacija o rješenju donesenom po žalbi Bisere Turković i zahtjev za članove Komisije u ponovljenom postupku.

Predviđeno je razmatranje više prijedloga odluka, među kojima: Prijedlog odluke o dodjeli grant podrške neprofitnim organizacijama i pojedincima za 2009. godinu; Prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekućeg granta "Sufinansiranje sportskih manifestacija“ za 2009. godinu; Prijedlog odluke o dodjeli grant sredstava za "Pomoć programu sufinansiranja institucija kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2009. godinu kao i Prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekućeg granta "Međunarodna saradnja u oblasti kulture“ za 2009. godinu.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o otvaranju privremenog graničnog prijelaza prema Republici Srbiji, Skelani - Bajina Bašta, za fitosanitarni inspekcijski nadzor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: