"Sigurnost"
677

Vijeće ministara BiH imenovalo radnu grupu za sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje

Piše: I. Č.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vijeće ministara BiH, na čelu sa Denisom Zvizdićem, je na 107. sjednici, održanoj 6. jula 2017. godine, donijelo odluku o imenovanju članova Radne grupe za izradu Strategije BiH za sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje.

Amira Arifović-Harms iz Ministarstva vanjskih poslova BiH imenovana je za predsjedavajuću Radne grupe, dok je Mario Janeček iz Ministarstva sigurnosti BiH imenovan za zamjenika predsjedavajuće.

Za članove/članice Radne grupe imenovani su Denis Selimović iz Ministarstva odbrane, Gordana Banjac iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Draženka Malićbegović iz Ministarstva civilnih poslova, Zoran Andrić iz Ministarstvo komunikacija i prometa, Tomislav Pavlović iz Uprave za indirektno oporezivanje, Snježana Piljagić iz Obavještajno-sigurnosne agencije, Armin Lagumdžija iz Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Miroslav Janjić iz Tužilaštva, Fikret Ibrišimović iz Vlade FBiH, Dragan Grmuša iz Vlade RS i Muhamed Gibić iz Vlade Brčko Distrikta.

Administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavljat će Sekretarijat, koga čine predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Radna grupa se uspostavlja kao privremeno, međuresorno i stručno tijelo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nadležno za izradu Strategije Bosne i Hercegovine za sprječavanje širenja oružja za masovno uništavanje.

U Služenom listu BiH je navedeno da će Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine najkasnije u roku od 30 dana od dana donošenja ove Odluke sazvati prvi sastanak Radne grupe, na kojem će biti donesen Poslovnik o radu.