{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Vijeće ministara BiH finansira nacionalizam'

F
25.7.2009. u 14:11
0
3
'Vijeće ministara BiH finansira nacionalizam'
0
'Vijeće ministara BiH finansira nacionalizam'
Foto: Sarajevo-x.com
Demokratski omladinski pokret protivi se odluci koju je Ministarstvo civilnih poslova BiH donijelo, a koja se tiče finansiranja udruga u BiH smatrajući da je ovakvom odlukom omogućeno finansiranje udruga "koje svjesno i javno rade na podjeli BiH i promovišu nacionalizam i fašizam".
U saopćenju za javnost Pokret objašnjava da je Ministarstvo, "uz blagoslov Vijeća ministara BiH" odobrilo finansijska sredstva za neke od ovih udruga te se Pokret protivi situaciji u kojoj se novcem poreskih obveznika BiH finansiraju udruge koje ne priznaju zajedničku domovinu i koji pozivaju na mržnju, podjele i na kraju krajeva na novi rat.

-Pozivamo Ministarstvo i Vijeće ministara BiH da sačuvaju obraz i ponište ovu nemoralnu odluku te da sredstva usmjere siromašnim i onima koji ovu ekonomsku krizu jedva preživljavaju. U protivnom pokrenuti ćemo veliku uličnu akciju i peticiju u svim gradovima BiH za smjenu ministra Safeta Halilovića i predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikolu Špirića.

-Ministarstvo je Udrugi ''Croatia Libertas'' koja javno poziva na nezavisnost tzv. ''Herceg-Bosne'' i koja proglašava početak velike Hrvatske, odobrilo respektabilnu svotu novca za projekat ''Sigurna kuća'', dok su drugi projekti koji imaju za cilj iskorak ka EU ili uspostavljanja dijaloga mladih u BiH odbijena, stoji u saopćenju.

Pokret poziva i Ministarstvo pravde BiH da reevidentira podatke registracija, jer je naziv udruge ''Croatia Libertas'' protivan zakonu o udrugama i zakladama BiH.

-Ako se moglo dopustiti registracija ovakve udruge onda se ne trebamo čuditi ako ubrzo budemo imali udruge s nazivima: free Srpska, velika Srbija itd., saopćeno je iz Demokratskog omladinskog pokreta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: