BiH
0

Vijeće ministara BiH danas razmatra izmjene Odluke o kvalitetu tečnih goriva

RTV FBiH
Vijeće ministara BiH trebalo bi danas ponovo razmatrati Odluku o izmjenama Odluke o kvalitetu tečnih goriva, na koju čeka ruska kompanija, koja je kupila naftnu industriju Republike Srpske.

Bošnjački ministri insistiraju da im, prije donošenja Odluke bude dat na uvud Ugovor koji je Vlada RS-a sklopila sa ruskim partnerom o prodaji dijela državnog kapitala u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, Rafineriji ulja u Modriči i preduzeću Petrol.

Vlada RS-a potpisala je 2. februara Ugovor sa ruskom kompanijom Neftgazinkor o prodaji državnog kapitatla u ova tri preduzeća vrijedan ukupno 979 miliona eura.

Na dnevnom redu druge sjednice Vijeća ministara, koja sa prekidima traje od 14. februara, nalaze se i Nacrt osnove za zaključivanje osnovnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve u našoj zemlji i BiH, te odluke o sjedištima direkcija za pošte, avijaciju i kontrolu leta.

Najavljeno je i posebno tematsko zasjedanje Vijeća ministara BiH posvećena evropskim integracijama, koje nije održano 6. marta kada je i prekinuta druga redovna sjednica.