Nova sjednica
16

Vijeće ministara BiH danas o realizaciji reformskih mjera zbog pisma komesara Hahna

Piše: Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici će razmatrati Informaciju o stepenu realizacije reformskih mjera u vezi s pismom komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hahna.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o vizama, Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola 7 o rješavanju sporova Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006), Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu (Projekt izgradnje sanitarne deponije na području općina Živinice, Banovići i Kladanj) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.

Državni ministri razmatrat će i Prijedlog odluke o kriterijima i načinu korištenja godišnjeg odmora za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine, Informaciju o stepenu pripremljenosti Godišnje skupštine EBRD-a koja će se održati 2019. godine u Sarajevu te Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosnu i Hercegovinu.

Državna vlada trebala bi se izjasniti i o izvještajima o radu za 2018. godine, kao i prijedlozima programa rada za 2019. godinu.