{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas o praznicima

S
16.7.2009. u 07:36
0
4
Vijeće ministara BiH danas o praznicima
0
Vijeće ministara BiH danas o praznicima
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH trebalo bi danas da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, te Nacrt zakona o praznicima BiH i neradnim danima.
Na dnevnom redu je sjednice je i Nacrt zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Danske o razvojnoj saradnji, kao i Prijedlog sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju Vijeća ministara BiH i Vlade Belgije sa izvještajem o obavljenim pregovorima.

Nakon sjednice, čiji početka je zakazan za 8.30 sati, biće objavljeno saopštenje.

Odbor za unutrašnju politiku Vijeća ministara BiH zauzeo je jedinstven stav da se u nacrt novog zakona o praznicima u BiH uvrste i državnim praznicima proglase 1. mart kao dan nezavisnosti BiH, 25. novembar kao dan državnosti BiH i 21. novembar kao dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

"Članovi Odbora su na sjednici usvojili zaključak da se umjesto 26. juna - Dana podrške žrtvama nasilja, u novi zakon uvrsti 11. juli i proglasi danom sjećanja na žrtve genocida i žrtve svih ratova, te odrede krivične odredbe za njegovo nepoštovanje i nepoštovanje državnih praznika", saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: