{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas o praznicima

S
16.7.2009. u 07:36
0
4
Vijeće ministara BiH danas o praznicima
0
Vijeće ministara BiH danas o praznicima
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH trebalo bi danas da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, te Nacrt zakona o praznicima BiH i neradnim danima.
Na dnevnom redu je sjednice je i Nacrt zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Danske o razvojnoj saradnji, kao i Prijedlog sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju Vijeća ministara BiH i Vlade Belgije sa izvještajem o obavljenim pregovorima.

Nakon sjednice, čiji početka je zakazan za 8.30 sati, biće objavljeno saopštenje.

Odbor za unutrašnju politiku Vijeća ministara BiH zauzeo je jedinstven stav da se u nacrt novog zakona o praznicima u BiH uvrste i državnim praznicima proglase 1. mart kao dan nezavisnosti BiH, 25. novembar kao dan državnosti BiH i 21. novembar kao dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

"Članovi Odbora su na sjednici usvojili zaključak da se umjesto 26. juna - Dana podrške žrtvama nasilja, u novi zakon uvrsti 11. juli i proglasi danom sjećanja na žrtve genocida i žrtve svih ratova, te odrede krivične odredbe za njegovo nepoštovanje i nepoštovanje državnih praznika", saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: