BiH
0

Vijeće ministara BiH danas o pitanjima sukcesije bivše SFRJ

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas će razmatrati Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za vrijeme produženog radnopravnog statusa izabranih osoba i imenovanih dužnosnika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o provedbi programa Interreg MED 2014. – 2020., Prijedlog odluke o utvrđivanju visine novčane naknade za rad članova i tajnika Komiteta za upravljanje zračnim prostorom BiH te Informacija o donošenju i realiziranju Odluke o korištenju sredstava za izmirenje obveze po Ugovoru o kreditu za Projekt obnove stambenih jedinica za raseljene osobe, zaključenom sa Saudijskim fondom za rekonstrukciju i razvoj.

Između ostalog, bit će razmatrana i Informacija o aktivnostima na provedbi Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ za 2016. godinu, Informacija o implementaciji "Perspektiva" programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala i implementaciji politike zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u 2016. godini te Ocjena opravdanosti sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u misiji obuke Europske unije u Srednjoafričkoj Republici, najavljeno je iz VMBiH.