{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas o Odluci o privremenom finansiranju bh. institucija

F
18.12.2014. u 08:20
0
1
Vijeće ministara BiH danas o Odluci o privremenom finansiranju bh. institucija
0
Vijeće ministara BiH danas o Odluci o privremenom finansiranju bh. institucija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas će se izjasniti o Prijedlogu odluke o tromjesečnom privremenom finansiranju institucija BiH.
Ovu odluku potrebno je usvojiti kako ne bi došlo u pitanje finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza budući da budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu još nije usvojen.

Nacrt budžeta Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo je Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja, rečeno je ranije Agenciji Fena iz Ministarstva te potvrđeno da će budžet za 2015. godinu ostati na nivou od 950 miliona KM kao i prethodne četiri godine.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH su i prijedlozi odluka o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata institucija kulture i sportskih manifestacija u BiH te Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti "Međunarodne kulturne saradnje".

Predviđeno je razmatranje i Prijedloga odluke o pripremnim aktivnostima za predsjedavanje BiH Vijećem Evrope od maja do novembra 2015. godine te Informacije o zahtjevu za izmjene i dopunu Odluke o višegodišnjem projektu remonta četiri helikoptera za period 2013.-2014. godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: