BiH
0

Vijeće ministara BiH danas o Odluci o privremenom finansiranju bh. institucija

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas će se izjasniti o Prijedlogu odluke o tromjesečnom privremenom finansiranju institucija BiH.

Ovu odluku potrebno je usvojiti kako ne bi došlo u pitanje finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza budući da budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu još nije usvojen.

Nacrt budžeta Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo je Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja, rečeno je ranije Agenciji Fena iz Ministarstva te potvrđeno da će budžet za 2015. godinu ostati na nivou od 950 miliona KM kao i prethodne četiri godine.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH su i prijedlozi odluka o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata institucija kulture i sportskih manifestacija u BiH te Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti "Međunarodne kulturne saradnje".

Predviđeno je razmatranje i Prijedloga odluke o pripremnim aktivnostima za predsjedavanje BiH Vijećem Evrope od maja do novembra 2015. godine te Informacije o zahtjevu za izmjene i dopunu Odluke o višegodišnjem projektu remonta četiri helikoptera za period 2013.-2014. godina.