Redovna sjednica
1

Vijeće ministara BiH danas o nacionalnoj i spolnoj strukturi uposlenih u policijskim agencijama

Piše: Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici razmatrat će Specijalni izvještaj o nacionalnoj i spolnoj strukturi zaposlenih u policijsko-sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini čiji je predlagač Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH.

Centralni organ vlasti BiH razmatrat će i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini, Informaciju o problemima, načinu rješavanja i prijedlozima mjera u vezi sa zaštitom imovine i prava Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj i Informaciju o problemima, načinu rješavanja i prijedlozima mjera u vezi sa Aneksom G Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Na dnevnom redu naći se i Informacija o postupku stavljanja u funkciju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH, Izvještaj o realizaciji višegodišnjeg projekta "Projekt digitalnih tahografa" u Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i Prijedlog revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Vijeće ministara BiH razmatrat će također Izvještaj o radu Mješovite komisije za praćenje provedbe Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima za period 25. 11. 2017. – 31. 5. 2018. godine, Šesti izvještaj o radu predstavnika Bosne i Hercegovine u Mješovitoj komisiji za praćenje provođenja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o pograničnom prometu za period 1. 12. 2017. do 31. 5. 2018. godine, Prijedlog akcionog plana provedbe Strategije integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu i Prijedlog pravilnika o izmjeni Pravilnika o uvjetima nabavke i načinu korištenja specijaliziranih službenih vozila u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog odluke o usvajanju Okvirne energetske strategije Bosne i Hercegovine do 2035. godine, Nacrt zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine i Prijedlog odluke o povlačenju treće tranše Proširenog aranžmana (Extended Fund Facility – EFF) s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).