{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas o informaciji o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija

F
1.7.2015. u 08:27
0
6
Vijeće ministara BiH danas o informaciji o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija
0
Vijeće ministara BiH danas o informaciji o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije o saradnji u oblasti borbe protiv kriminala.
Na dnevnom redu je i Nacrt amandmana na Sporazuma o grantu u sklopu državnog programa IPA 2009 za Bosnu i Hercegovinu - poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže u BiH - željeznički transport između BiH i Evropske investicione banke, s Osnovama za zaključivanje.

Također, bit će razmatran i Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma između BiH i Evropske unije o sudjelovanju BiH u programu "Evropa za građane“.

Pred ministrima su, prema prijedlogu dnevnog reda, i prijedlozi odluka o visini regresa za godišnji odmor i o visini osnovice za obračun plaće uposlenih u institucijama BiH za 2016. godinu.

Bit će razmatrano i nekoliko informacija, kao što je o održavanju plenarnog sastanka Strukturiranog dijaloga o pravosuđu i dodatnim pitanjima vladavine prava, o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija u BiH, te o pritužbama Kamenica i drugi te Fejzić i drugi protiv Srbije, koje Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu dostavlja BiH u vezi s pravom na miješanje.

Na dnevnom redu je i Inicijativa Denisa Bećirovića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, usvojena na sjednici 25. marta, kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u ovoj godini pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: