BiH
0

Vijeće ministara BiH danas o budžetu

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Sarajevu će danas biti održana 90. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu te Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-mart 2009. godine.

Na dnevnom redu su i Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u vezi s Državnim programom (Dio II) za 2008. godinu u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć, Nacrt osnova za pristupanje Fakultativnom protokolu Konvencije o sigurnosti osoblja Ujedinjenih nacija i pridruženog osoblja te Prijedlog strategije i Akcioni plan kontrole malog oružja i lakog naoružanja u BiH za period 2008.- 2012. godine.

Ministri će razgovarati i o nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji te o nekoliko prijedloga pravilnika kao podzakonskih akata iz oblasti hrane i hrane za životinje koje je predložila Agencija za sigurnost hrane BiH.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o imenovanju članova Upravnog odbora Agencije za osiguranje u BiH te Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve.

Ministri će razgovarati i o Prijedlogu odluke o imenovanju članova Vijeća za statistiku BiH, kao i o Prijedlog odluke o prihvatanju Sporazuma o stvaranju uvjeta za uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Na današnjoj sjednici bit će govora i o Mjesečnom izvještaju o realizaciji obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH u Evropsku uniju za period 15. aprila - 15. maja i Vlastiti akcioni planovi za ispunjavanje zahtjeva iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH u Evropsku uniju.