Redovna sjednica
7

Vijeće ministara BiH danas o budžetu državnih institucija za 2019. godinu

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine će na današnjoj sjednici razmatrati Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sjednice državne vlade nalazi se i Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije, Prijedlog odluke o načinu korištenja sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine, Informacija o konkurentnosti ekonomije u Bosni i Hercegovini i Prijedlog programa ekonomskih reformi za period 2019.-2021. godine.

Državni ministri trebali bi se izjasniti i o prijedlozima rada Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine za 2019. godinu i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Kako je najavljeno, na dnevnom redu nalazi se i veliki broj izvještaja i informacija poput Izvještaj o realizaciji Mape puta sa ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla u Bosni i Hercegovini, Informacija o analizi stanja finansiranja sporta na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini i Informacija o usvajanju Drugog izvještaja o usklađenosti Bosne i Hercegovine s preporukama GRECO-a u III krugu evaluacije s navedenim izvještajem.

Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo je na današnju sjednicu zahtjev za davanje saglasnosti za zanavljanje radnih mjesta u Ministarstvu finansija i trezora Bosne i Hercegovine i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini novčane naknade uposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za ishranu tokom rada.