9. aprila
95

Vijeće ministara BiH dalo zeleno svjetlo za povratak državljana BiH iz Londona

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika - Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom London - Sarajevo - Podgorica - Sarajevo - London.

Putnici, koji će biti iskrcani na aerodromu u Sarajevu, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika – Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.