{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


'Vijeće Evrope treba pregledati nove zakone o sukobu interesa'

F
FENA
20.1.2010. u 09:27
0
1
'Vijeće Evrope treba pregledati nove zakone o sukobu interesa'
0
'Vijeće Evrope treba pregledati nove zakone o sukobu interesa'
Oleg Milišić
Ured visokog predstavnika (OHR) očekuje da će u izbornoj godini članovi Parlamenta BiH željeti da pokažu da su spremni da svoj rad učine transparentnijim i odgovornijim prema javnosti, a ne da potvrde negativna mišljenja koja javnost ima prema svojim izabranim predstavnicima.
Ovo je Feni izjavio glasnogovornik OHR-a Oleg Milišić, zamoljen za komentar OHR-a nakon što je u Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala principe novog zakona o sukobu interesa, a da prethodno nije dobijeno mišljenje Venecijanske komisije Vijeća Evrope.

"OHR pozdravlja izmjene i dopune postojećih zakona kojima se regulira sukob interesa kako bi se povećala odgovornost i transparentnost nosilaca javnih funkcija", kazao je Milišić.

Međutim, podsjetio je da se OHR prošle godine pismeno obratio Interresornoj radnoj grupi i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću kako bi podvukao značaj potrebe da Vijeće Evrope pregleda nove zakone o sukobu interesa.

"OHR zastupa stav da je ovakva revizija i dalje potrebna i ona bi pokazala javnosti da se predloženim izmjenama jača odgovornost i sprječava korupcija", naveo je glasnogovornik OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: