{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeća ministara BiH o Nacrtu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika

F
29.9.2015. u 08:24
1
32
Vijeća ministara BiH o Nacrtu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika
1
Vijeća ministara BiH o Nacrtu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH, koji je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.
Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Te dvije tačke bile su na dnevnom redu prošlosedmične sjednice Vijeća ministara BiH, ali je tada odlučeno da budu ostavljene za narednu sjednicu.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac jučer je kazala novinarima da se nada da će Vijeće ministara BiH usvojiti oba ta dokumenta.

Dodala je kako su bili potrebni određeno razumijevanje i pojašnjenja pojedinih odredbi tih dokumenata, te da misli da su oni u međuvremenu usaglašeni i da neće biti problema.

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo razmatrati i Inicijativu za pokretanje postupka za donošenje Zakona o dopunama Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju Projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru.

Predviđeno je i razmatranje Prvog periodičnog izvještaja BiH o provođenju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta koji se odnosi na prodaju djece, dječiju prostituciju i dječiju pornografiju.

Također trebao bi biti razmatran i Prvi periodični izvještaj BiH o provođenju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta Ujedinjenih naroda koji se odnosi na uključivanje djece u oružane sukobe, sa zaključnim razmatranjima Komiteta za prava djeteta Ujedinjenih naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: