{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeća ministara BiH o Nacrtu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika

F
29.9.2015. u 08:24
1
32
Vijeća ministara BiH o Nacrtu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika
1
Vijeća ministara BiH o Nacrtu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH, koji je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.
Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Te dvije tačke bile su na dnevnom redu prošlosedmične sjednice Vijeća ministara BiH, ali je tada odlučeno da budu ostavljene za narednu sjednicu.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac jučer je kazala novinarima da se nada da će Vijeće ministara BiH usvojiti oba ta dokumenta.

Dodala je kako su bili potrebni određeno razumijevanje i pojašnjenja pojedinih odredbi tih dokumenata, te da misli da su oni u međuvremenu usaglašeni i da neće biti problema.

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo razmatrati i Inicijativu za pokretanje postupka za donošenje Zakona o dopunama Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju Projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru.

Predviđeno je i razmatranje Prvog periodičnog izvještaja BiH o provođenju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta koji se odnosi na prodaju djece, dječiju prostituciju i dječiju pornografiju.

Također trebao bi biti razmatran i Prvi periodični izvještaj BiH o provođenju Fakultativnog protokola uz Konvenciju o pravima djeteta Ujedinjenih naroda koji se odnosi na uključivanje djece u oružane sukobe, sa zaključnim razmatranjima Komiteta za prava djeteta Ujedinjenih naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: