Vidović: Uspostavljanje intermodalnog prometa u BiH

S
SRNA
30.11.2011. u 10:59
0
0
Vidović: Uspostavljanje intermodalnog prometa u BiH
0
Vidović: Uspostavljanje intermodalnog prometa u BiH Rudo Vidović
Ministar transporta i komunikacija BiH Rudo Vidović je na sedmom ministarskom sastanku zemalja jugoistočne Evrope u Belgiji predstavio aktivnosti koje se provode u BiH s ciljem uspostavljanja intermodalnog prometa, projekta od velikog značaja za BiH i regiju.
Vidović je na sastanku u Antverpenu istakao da je osnovica razvoja ove vrste transporta u BiH projekat modernizacije plovnog puta rijeke Save, na čijem provođenju se radi u saradnji sa Hrvatskom i Srbijom, uz veliku pomoć Evropske komisije, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

"S obzirom da sistem intermodalnog transporta BiH ima za cilj povezivanje sa drugima, smatramo neophodnim da se kroz aktivnosti Saobraćajne opservatorije za jugoistočnu Evropu (SEETO) uradi studija ili program intermodalnog transporta zemalja jugoistočne Evrope, kako bi smo imali regionalnu mrežu intermodalnog prometa koja bi bila priključena mreži EZ", zaključio je Vidović.

Ministri su juče u Belgiji usvojili zaključke, među kojima je i podrška pripremi sveobuhvatne transportne studije za zapadni Balkan do 2030. godine, koja bi činila osnovu za zajedničke korake koje sve zemlje regionalne učesnice treba da preduzmu koordinisanim koracima i obavezuju se na preduzimanje daljih koraka u reformi željezničkih sistema u skladu sa propisima EU.

U saopštenju se navodi da je Vidović imao i odvojene bilateralne susrete sa kolegama iz Crne Gore, Makedonije, Albanije i Hrvatske.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: