{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vidljivi rezultati u borbi protiv maloljetničke delikvencije

F
24.7.2008. u 11:59
0
13
Vidljivi rezultati u borbi protiv maloljetničke delikvencije
0
Vidljivi rezultati u borbi protiv maloljetničke delikvencije
Premijer Kantona Sarajevo i predsjednik Tima za praćenje Akcionog plana za implementaciju “Strategije protiv maloljetničkog prijestupništva za BiH” u Kantonu Sarajevo Samir Silajdžić upoznao je danas poslanike Skupštine Kantona o informaciji o stepenu realizacije “Strategije za suzbijanje maloljetničke delikvencije”.
Po njegovim riječima nakon implementacije Akcionog plana u prethodna tri mjeseca već su vidljivi pozitivni rezultati, a puni efekti realizacije ovog plana očekuju se u narednom periodu.

Naglasio je da je borba protiv maloljetničke delikvencije moguća samo ukoliko je ona kontinuirana.

“Zadaća svih nadležnih organa biti će upravo u tom smjeru i te aktivnosti će biti nastavljene”, kazao je Silajdžić, dodavši da, kada dođe do rebalansa Budžeta, potrebno je izdvojiti 2.200.000 KM kako bi upotpunosti bio implementiran Akcioni plan.

U periodu januar-juni na području Kantona Sarajevo maloljetnici su počinili 210 krivičnih djela, što je za 47,4 posto manje u odnosu na isti period 2007. Podneseni su službeni izvještaji protiv 147 maloljetnika (59 maloljetnika manje u odnosu na 2007. godinu).

Od 1. aprila do 30. juna 2008. izvršen je obilazak i kontrola 257 ugostiteljskih objekata i 360 sporskih kladionica. Tom prilikom uručena su tri prekršajna naloga odogovornim osobama zbog točenja alkohola maloljetnim osobama i jedan prekršajni nalog zbog omogućavanja maloljetniku da se kladi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: