{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veseli ambasadori posjetili Agenciju za prevenciju korupcije

S
25.10.2011. u 15:46
0
0
Veseli ambasadori posjetili Agenciju za prevenciju korupcije
0
Veseli ambasadori posjetili Agenciju za prevenciju korupcije
U okviru projekta „Borba protiv korupcije počinje od mene“ predstavnici Udruženja "Veseli ambasadori" danas su posjetili Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.
Direktoru Agencije Seadu Lisaku i njegovom zamjeniku Draganu Slipcu predstavnici Udruženja prezentirali su projekat koji se zasniva na ohrabrenju institucija i građana u BiH da preuzmu odgovornost i daju lični doprinos borbi protiv korupcije.

"Borba protiv korupcije u BiH zahtijeva pristup koji uključuje podršku, ohrabrenje, jačanje i unaprjeđenje domaćih institucija, ali i angažman na informiranju i educiranju građana o njihovoj vlastitoj ulozi i odgovornosti za situaciju u društvu", rekao je tokom sastanka koordinator projekta Damir Delić Đuljić.

Direktor Agencije podržao je aktivnosti "Veselih ambasadora", kao i prezentirani projekat, koji se realizira uz podršku Policijske misije u BiH (EUPM).

"Projekti poput ovog najbolja su garancija za uspješnu provedbu zajedničke misije u prevenciji i borbi protiv korupcije. Raduje me optimizam i odlučnost mladih generacija da se angažiraju i daju svoj doprinos rješavanju ovog problema. Koordinacija različitih institucija, uključujući i nevladin sektor, put je ka sistemskom rješavanju uzroka korupcije u društvu", kazao je Lisak.

On je informirao "Vesele ambasadore" o trenutnim naporima na izgradnji institucionalnih kapaciteta Agencije, kao i budućim planovima i aktivnostima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: