{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliko interesovanje građana za tekst himne BiH

F
5.9.2008. u 22:19
0
13
Veliko interesovanje građana za tekst himne BiH
0
Veliko interesovanje građana za tekst himne BiH
Od juna ove godine, kada je otvoren javni konkurs za tekst himne, na adresu Ministarstva pravde BiH stiglo je oko 80 prijedloga za budući tekst himne Bosne i Hercegovine.
Prijedlozi stižu iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz drugih zemalja: Njemačke, Norveške, Australije itd., saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Predloženi tekstovi dostavljaju se pod šifrom, a u posebno zapečaćenim kovertama se nalaze podaci o autoru.

Nakon isteka konkursnog roka u oktobru sve ponude će biti otvorene pred Komisijom za izbor teksta himne Bosne i Hercegovine, a o njima će odlučivati članovi Komisije: parlamentarci, književnici i ugledni muzički autori.

Zadatak Komisije za izbor teksta himne je da izabere najuspješnijeg kandidata i odabrani rad predloži za tekst himne Bosne i Hercegovine.

O odabranom prijedlogu odlučivat će Vijeće ministara BiH.

Nagrada za najuspješnijeg autora iznosi 30.000 KM.

Tekst himne piše se na muziku Dušana Šestića, a autorsko pravo na tekst himne Bosne i Hercegovine zadržava Bosna i Hercegovina.

Ministarstvo pravde BiH još jednom poziva sve građane da učestvuju u javnom konkursu i dostave prijedloge teksta himne Bosne i Hercegovine najdalje do 1. oktobra 2008. godine, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: