Mladi intelektualac
15

Veliki uspjeh mladog Adnana-Mustafe Hasanagića u Cambridgeu

A. P.
Učenik Pete gimnazije Sarajevo Adnan-Mustafa Hasanagić osvojio je tri zlatne, srebrenu i bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju "Izazov za mlade intelektualce" (Owlypia Globals, Young Intellectuals Challenge) koje je održano od 17. do 20. juna 2019. godine u Cambridgeu, Fitzwilliam College u Engleskoj.

Adnan-Mustafa se takmičio u kategoriji "Science and Technology", kao dio tima Richmond sa dvojicom učenika Richmond Park School - Eldinom Aletom i Danisom Meškovićem sa kojima je osvojio zlato u kategoriji timova.

Ovom takmičenju prethodilo je takmičenje "Owlypia Online" na koje je Adnan-Mustafa pristupio u Bošnjačkoj gimnaziji 16. marta 2019. kada je osvojio 3. mjesto. Na takmičenje se prijavio sam, a pripreme kako kaže su mu bile zahtjevne, jer su tražile da se iščita dosta materijala.

Nastavnici iz škole koju pohađa kao odličan učenik, porodica i prijatelji ponosni su na njegov uspjeh, ali i snagu i volju koju je pokazao pripremajući se za ovo takmičenje.

Općina Novi Grad Sarajevo čestitala je Adnanu-Mustafi Hasanagiću, ali i ostatku ekipe na postignutim rezultatima, te mu poželjela puno uspjeha u daljem školovanju i usavršavanju.