{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Veliki Pariz" u Sarajevu

F
9.7.2010. u 19:28
0
2
"Veliki Pariz" u Sarajevu
0
"Veliki Pariz" u Sarajevu
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas delegaciju Grupe prijateljstva Francuska - Bosna i Hercegovina pri Nacionalnoj skupštini Republike Francuske.
Delegacija je u BiH stigla povodom obilježavanja 15. godišnjice genocida u Srebrenici, te kako bi sa čelnicima Grada Sarajeva razgovarala o projektu "Veliki Pariz“, koji bi se trebao realizirati u našem gradu već od sljedeće godine.

Francois Lamy, predsjednik Grupe prijateljstva Francuska -Bosna i Hercegovina istaknuo je kako je delegacija koju predvodi vrlo ponosna da Sarajevu predstavi i ubuduće radi na realizaciji jednog ovako značajnog projekta.

„Suština projekta je u tome da se u Sarajevu svake godine organiziraju susreti evropskih eksperata gradske arhitekture, ali i eksperata iz drugih oblasti. O tome smo već razgovarali s gradonačelnikom Pariza i drugim zainteresiranim ljudima u Francuskoj koji su dali podršku jednoj ovakvoj ideji“, rekao je Lamy dodavši kako je namjera Parlamentarne grupe koju vodi da u Sarajevu i Parizu osnuje udruženja putem kojih bi se odvijala koordinacija i saradnja na ovom i drugim projektima.

Gradonačelnik Behmen zdušno je podržao ovaj projekt i zahvalio Grupi prijateljstva Francuska - Bosna i Hercegovina na njegovom iniciranju.

"Kako se radi o jednom vrlo zahtjevnom projektu, koji bi trebao započeti sljedeće godine, već je vrijeme da se bavimo njegovim pripremama. Gradska uprava u punom kapacitetu stoji vam na raspolaganju za buduće aktivnosti u okviru ovog projekta“, naglasio je Behmen, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: