Trg Austrije
43

Veliki nanosi pijeska zbog jake kiše u Sarajevu, intervencija zbog zaglavljenog trolejbusa

M. A.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Jedan trolejbus KJKP GRAS zaglavio se danas u kasnim poslijepodnevnim satima na stajalištu kod Trga Austrije u Sarajevu zbog velikog nanosa pijeska. To je posljedica jake kiše zbog koje su se formirale bujice u ovom dijelu grada i napravile nanonse pijeska.
Kako nam je rekao dežurni dispečer zadužen za trolejbuski saobraćaj u GRAS-u, odvijanje trolejbuskog saobraćaja na relaciji Dobrinja - Trg Austrije i Otoka - Trg Austrije zbog prisustva 30-ak centimetara pijeska na cesti trenutno je obustavljeno i odvija se isključivo preko Jezera.

Međutim, radnici KJKP Rad nakon određenog vremena uspjeli su osloboditi zagljavljeni trolejbus i saobraćaj se nastavio normalno odvijati.

Zbog obilnih padavina koje su u poslijepodnevnim satima pogodile Sarajevo došlo je do stvaranja velikih bujičnih potoka na Bistriku.

Naime, pljusak je doveo do toga da vodom bude prekrivena ulica koja nosi naziv Bistrik potok. Tako je niz ovu ulicu doslovno tekao potok, koji je nastao zbog toga što šahtovi koji se nalaze na Bistriku nisu mogli primiti veliku količinu vode.