{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki interes za posao profesionalnog vojnika

S
25.3.2009. u 11:20
0
10
Veliki interes za posao profesionalnog vojnika
0
Veliki interes za posao profesionalnog vojnika
Promjenama u entitetskim ustavima i donešenjem Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine 1. januara 2006. godine uspostavljene su Oružane snage BiH kao profesionalna vojna sila koju organizira i kontrolira BiH. Istog datuma ukinuta je regrutacija i obavezna vojna služna, a uvedena profesionalna vojna služba.
Kako doznaje Sarajevo-x.com, profesionalna vojna služba atraktivno je mjesto za zaposlenje među Bosancima i Hercegovcima, što zorno pokazuju podaci o broju prijavljenih za prijem u vojnu službu.

„Oružane snage BiH trenutno imaju 9.537 pripadnika. Interesovanje za profesionalnu vojnu službu je veliko. Prilog ovoj konstataciji je činjenica da se na dva oglasa za prijem vojnika u OS BiH prijavilo tri puta više kandidata od potrebnog broja“, potvrdili su nam Uredu za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine imaju stožer, zapovjedništva i postrojbe koje popunjavaju profesionalna vojna lica, civilna lica i pripadnici aktivne rezerve. Manji broj njih angažiran je na raznim zadacima izvan naše zemlje.

„Van Bosne i Hercegovine trenutno je angažovano 15 oficira OS BiH na različitim dužnostima, kao što su Vojni atašei, vojni posmatrači i oficiri za vezu“, navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: