Uvezivanje cjevovoda
544

Veliki dio Sarajeva od jučer nema vode, radovi nisu završeni ni jutros

D. Be.
Foto: KJKP ViK
Radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm na lokalitetu Bulevar Meše Selimovića još uvijek su u toku, a iz ViK-a kažu da se zbog složenosti i obimnosti poslova odvijaju otežano.

"Okončanje radova i normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo u toku dana. Molimo potrošače za razumijevanje", naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo iako je jučer najavljeno da će radovi biti okončani danas ujutro.

U sklopu radova došlo je do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja s pripadajućim ulicama: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulice: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.

Brojni građani već izražavaju veliko nezadovoljstvo s obzirom na to da su duže od 14 sati bez snabdijevanja vodom.

Za sve informacije možete se obratiti Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Nadzor nad ovim radovima vrši Služba za projektovanje i nadzor KJKP "ViK", koja je uradila i projekt, a angažovano je i specijalno kombinovano vozilo Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata.