Ne javljaju se građanima
250

Veliki dio Sarajeva 24 sata bez vode, iz VIK-a kažu da su uočili novi kvar

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Veliki dio građana Sarajeva je već 24 sata bez vode usljed radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda na lokalitetu Bulevar Meša Selimović, a iz KJKP Vodovod i kanalizacija su kazali da je neočekivano došlo do novog kvara.

Navode kako su uočili kvar tek nakon što su pustili vodu, te da trenutno rade na popravci.

"Nakon završenih radova na uvezivanju novog cjevovoda DN 700 mm, most kod Vistafona, krenulo se sa zapunjavanjem cjevovoda na radni pritisak, nakon čega je uočen kvar na istom, te se moralo pristupiti ponovnom isključenju i sanaciji kvara", rečeno je iz VIK-a.

Radovi su prvobitno bili najavljeni tokom noći, međutim nastavljeni su i danas tokom dana.

Oko 13 sati je KJKP Vodovod i kanalizacija obavijestilo građane da je normalizacija vodosnabdijevanja planirana za poslijepodne.

Na brojeve telefona preduzeća se niko ne javlja zabrinutim građanima koji u ljetnim danima, u vrijeme epidemije, žele znati kada mogu očekivati da će dobiti vodu. Iz press službe VIK-a koja radi do 16 sati, također nisu mogli dati informacije, odnosno prestali su se javljati na telefon mnogo prije kraja radnog vremena.

Posljednje što su za Klix.ba rekli iz dispečerskog servisa jeste da je voda puštena u 15:00 sati i da je potrebno neko vrijeme, otprilike sat do dva, da pumpa povuče vodu kroz cijevi i da se vodsnabdijevanje nastavi. Međutim građani, ni tri sata nakon puštanja nemaju vode, zbog novog kvara.

U sklopu radova došlo je do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja s pripadajućim ulicama: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulica: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.