{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki broj zahtjeva za ponovno brojanje glasova

F
13.10.2008. u 11:11
0
1
Veliki broj zahtjeva za ponovno brojanje glasova
0
Veliki broj zahtjeva za ponovno brojanje glasova
Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) dobila je veliki broj prigovora na rezultate lokalnih izbora održanih 5. oktobra i zahtjeva za ponovno brojanje glasova.
Međutim, glasnogovornica CIKBiH Maksida Bajramović izjavila je danas Feni da se prema Izbornom zakonu BiH zahtjevi za ponovno brojanje ne mogu uložiti na preliminarne rezultate.

- Tek nakon objedinjavanja izbornih rezultata s redovnih biračkih mjesta s onima pristiglim poštom, glasova u odsutnosti, putem mobilnih timova i s nepotvrđenih glasačkih listića može se CIK-u podnijeti zahtjev za ponovno brojanje, kazala je ona.

Bajramović je navela da 10 dana nakon izbora CIKBiH prima glasačke pakete pristigle iz inozemstva i tek nakon toga se može očekivati objava potpunih, ali još nepotvrđenih rezultata.

Kada su u pitanju međusobne optužbe stranaka za kupovinu glasova, izborni inžinjering i druge nepravilnosti, Bajramović kaže da se takvi prigovori mogu uputiti CIK-u, a ukoliko se CIKBiH proglasi nenadležnim u pojedinim slučajevima, proslijedit će ih nadležnim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: