BiH
33

Velike količine smeća istovarene u sarajevskom naselju Stup

Piše: El. B.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Čitatelji portala Klix.ba žalili su se kako su radnici koji rade na odvozu smeća u preduzeću "Rad" istovarili smeće iz kamiona pored ulice u sarajevskom naselju Stup. Iz KJKP "Rad" kažu da imaju poteškoća sa odlaganjem otpada, ali negiraju navode naših čitatelja.

"Ne postoji nikakva mogućnost da je to smeće iz naših kamiona, jer dnevno imamo otprilike šezdeset operacija u prvoj smjeni, a nastavljamo odvoziti smeće i u drugoj i trećoj smjeni. Kolege koje su zadužene za rad i funkcioniranje deponije su me obavijestile da je grtalica prošla saobraćajnicom koja vodi do mjesta na kojem odlažemo otpad i prostoru oko deponije", rekao je glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Međutim, priznaje da je imaju poteškoća u općinama Ilidža, Vogošća, Hadžići, Trnovo i Ilijaš.

"S obzirom na to da u zimskom periodu ne održavamo te ceste i pristupne puteve prema kontejnerima imamo konstatne pritužbe građana, ali nastojimo u tim općinama održati kontinuitet u obavljanju naših aktivnosti", rekao je Ramić.

U četiri gradske općine odvoz otpada vrše u skladu sa trenutnim mogućnostima.

"Glavne saobraćajnice su najprohodnije jer se čiste svakodnevno, ali nam je otežan pristup ulicama individualnog tipa stanovanja. Vremenske prilike nam ne dozvoljavaju da obiđemo taj prostor i iz tog razloga praznimo smeće dva puta sedmično, a to je jedno pražnjenje manje u odnosu na ljetni period", pojasnio je Ramić.