BiH
0

Velike gužve i sporo odvijanje saobraćaja na izlazu iz Sarajeva

FENA
Velike gužve i sporije odvijanje saobraćaja evidentirani su danas na ulazu i izlazu iz Sarajeva u smjeru Rajlovca, kao i na izlazu iz Sarajeva prema Blažuju. Podsjećaju se vozači na alternativne pravce preko Vogošće i preko Igmana.

Zbog radova na asfaltiranju na dionici autoputa Dobrinje-Visoko saobraćaj je potpuno izmješten na regionalni put R-445. Do 18 sati zbog izvođenja završnih radova obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, a vozila preusmjerena preko Cazina.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi M-16 Livno-Kamensko, M-18 Semizovac-Srednje, M-5 Turbe-Travnik i Dolac na Lašvi-Kaonik.

Radovi na sanaciji rasvjete u tunelima aktuelni su na magistralnim putevima M-5 Donji Vakuf-Jajce (tunel "Vinac") i M-16 Bugojno-Kupres (tunel na Kupreškim vratima). Saobraćaj je tokom dana reguliran semaforima (jedna traka u funkciji).

Na graničnim prijelazima putnička vozila trenutno ne čekaju duže pri prelasku granice. Teretna vozila na GP Orašje na ulazu u našu zemlju čekaju oko pola sata. Napominjemo da je na GP Brčko-Gunja zabranjen saobraćaj teretnim vozilima čija ukupna težina prelazi 9 tona.

Zbog održavanja brdske auto trke „BORJA 2007.“ u subotu i nedjelju doći će do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta M-4 Maslovare-Teslić. Obustava saobraćaja u subotu će biti na snazi u terminu od 12 do 14 sati, a u nedjelju (07.10.) u terminu od 11 do 13 sati. Za vrijeme obustava saobraćaj će se odvijati putnim pravcem Banja Luka-Prnjavor-Derventa-Šešlije-Teslić, saopćeno je iz BIHAMK-a.