{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velika Britanija uvodi biometrijske vize

F
10.11.2006. u 12:11
0
0
Velika Britanija uvodi biometrijske vize
0
Velika Britanija uvodi biometrijske vize
Britanska ambasada u Sarajevu je od 14. novembra obavezna uzimati digitalne otiske prstiju od svih podnosilaca zahtjeva za vizu za Ujedinjeno Kraljevstvo, saopćeno je danas iz te ambasade.
U saopćenju se navodi da će otisci prstiju biti uzimani u isto vrijeme kada se preda i aplikacija za vizu. Ti otisci će potom biti poslani u Ujedinjeno Kraljevstvo radi provjere. Bez biometrijskih podataka, zahtjevi za vizu će biti smatrani nevažećim i neće biti obrađeni.

Od podnosilaca zahtjeva se neće tražiti da daju otiske prstiju samo ako su: mlađi od pet godina; član diplomatskih ili konzularnih službi i putuju poslovno; ministar vlade koji službeno putuje u Ujedinjeno Kraljevstvo; službenik UN-a koji posjeduje UN-ov putni dokument i putuje službeno u Ujedinjeno Kraljevstvo; član Komonvelta (Commonwealth) ili NATO-a poslan da služi u Ujedinjenom Kraljevstvu ili koji ide na kurs u Ujedinjeno Kraljevstvo; nosilac certifikata s kojim ima pravo neograničenog boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu, putuje u dijelove koji su van Ujedinjenog Kraljevstva (npr. britanski otoci u kanalu La Manš, otok Man, teritorije Komonvelta ili britanske teritorije u inozemstvu); treba hitni medicinski tretman; osoba koja ima manje od dva prsta te osoba koja medicinski nije u mogućnosti da da otiske prstiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: