{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velika Britanija podržava proširenje Evropske unije

F
12.6.2007. u 17:01
0
0
Velika Britanija podržava proširenje Evropske unije
0
Velika Britanija podržava proširenje Evropske unije
Velika Britanija podržava proširenje Evropske unije i evropski put zemalja Balkana među njima i Bosne i Hercegovine, istakao je Majk Gejps, predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Parlamenta Velike Britanije, tokom razgovora s predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem.
Tokom razgovora koji su imali u Londonu rečeno je da je potrebno da ove zemlje ispune uvjete koje Unija pred njih postavlja, a preostali najveći uvjet za Bosnu i Hercegovinu je reforma policijskih strukura.

Zajednički je ocijenjeno da je potrebno postići praktične rezultate i preduzeti konkretne korake u reformi policije kako bi Brisel mogao dati nove ocjene progresa i kako bi se Bosna i Hercegovina približila potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopćeno je iz Kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

U razgovoru o ustavnoj evoluciji BiH, istaknuto je da je Velika Britanija zainteresovana za očuvanje stabilnosti i mira na osnovama Dejtonskog sporazuma i ne pruža podršku radikalnim zahtjevima za preuređenje BiH.

Posebno je dotaknut segment ekonomskog razvoja i potreba većeg interesa britanskog biznisa za ulaganja u Bosni i Hercegovini.

Radojičić se sastao u odvojenim susretima i sa članovima više drugih odbora, poslanicima oba doma Parlamenta Velike Britanije: lordom Dabsom, Vejnom Dejvidom, Polom Kičom, vanjskopolitičkim portparolom Liberalne partije i Džonom Kamingsom.

Radojičić nastavlja i sutra razgovore s političkim i poslovnim predstavnicima u Londonu, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: