|

Velika Britanija i dalje podržava BiH

Velika Britanija i dalje podržava BiH
0
S
SRNA
17.1.2013. u 20:24
13
komentara
0

dijeljenja
Velika Britanija i dalje podržava BiH
Britanski ambasador u BiH Nigel Casey istakao je u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, da Velika Britanija, uprkos političkim i ekonomskim izazovima u EU, ostaje posvećena procesu proširenja EU i ispunjavanju uslova BiH za podnošenje aplikacije za članstvo u Uniji.
Radmanović i Casey saglasili su se da su usklađivanje Ustava BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i dogovor u vezi sa mehanizmom koordinacije u procesu priključenja EU od ključnog značaja za dalji razvoj BiH i proces evropskih integracija.

Tokom sastanka bilo je riječi o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, procesu evropskih integracija BiH, ali i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Velikoj Britaniji, te EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Kejsi je informisao Radmanovića o trenutnom razvoju situacije u EU i evrozoni, te pronalaženju kompromisnih rješenja za aktuelnu ekonomsku krizu.

Britanski ambasador informisao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i o daljem angažmanu i ulozi vojnih snaga Velike Britanije u međunarodnoj misiji mira u Afganistanu.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...