Vehbija će zahvaljujući komšijama obnoviti izgorjeli dom

Klix.ba
29.11.2012. u 10:19
151
37
Vehbija će zahvaljujući komšijama obnoviti izgorjeli dom
151
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Vehbija Omerović, demobilisani borac Armije RBiH i otac dvoje djece, ostao je u nedjelju za samo pola sata bez krova nad glavom i svega što je godinama stjecao. Zahvaljujući komšijama, njegov dom u Hadžićima bi mogao biti obnovljen već do sljedećeg vikenda.
Vehbijine komšije iz Mjesne zajednice Miševići su za sat vremena sakupili više od 5.000 KM i organizovali se da porodici Omerović što prije obnove kuću koja je izgorjela zbog neispravnih električnih instalacija.

Njih 30-ak već postavljaju krovnu konstrukciju. Kažu da će do vikenda kuća biti pokrivena.

"Ne znam šta da kažem. Kuća je izgorjela i to me boli. Na svu sreću, niko nije stradao. Djeca su spavala kada je požar buknuo i nekako su se spasili. Ja sam bio na terenu. Komšije su mi se našle u ovom teškom trenutku i ne znam šta bih bez njih. Hvala im i hvala načelniku Hamdi Ejuboviću", kroz suze govori Omerović.

Načelnik Općine Hadžići obišao je porodicu Omerović i obećao kako će u skladu s mogućnostima učiniti sve da im pomogne.

"Mi smo Vehbiji osigurali materijal da pokrije kuću. Stojimo na raspolaganju svojim građanima u bilo kojoj situaciji. Porodica Omerović će imati dobre uslove za život prije snijega. Moram pohvaliti građane koji su se brzo organizovali i krenuli u obnovu. Humanosti još ima, a dok je nje ima i budućnosti", kazao je, između ostalog, načelnik Ejubović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: